5 tips voor het verhogen van uw online datingspel

Traditioneel is er op de eerste zondag in januari het meeste verkeer op datingsites en -apps, omdat singles proberen hun goede voornemens goed te maken om iemand te ontmoeten. Terwijl u uw profiel instelt, veegt en die eerste berichten verzendt, volgen hier enkele tips.

Dating tips

Schrijf een bio. Dit lijkt vanzelfsprekend en het geldt voor alle sites zoals gaydating of sex dates. Maar de secties “over mij” van zoveel mensen zijn leeg! Ik zou deze jongens niet recht moeten vegen, maar soms doe ik dat. En af en toe stuur ik een bericht waarin ze worden gevraagd me iets over zichzelf te vertellen, erop wijzend dat hun bio leeg is. Ja, dating-apps zijn imago-zwaar, en sommige mensen zullen naar links of rechts vegen zonder zelfs je bio te lezen. Maar dat is geen reden om het leeg te laten. Als je niet de minimale moeite doet om een ​​online datingprofiel te maken, laat het zien dat je het niet serieus neemt en voorspelt het niet veel goeds voor de moeite en aandacht die je zou kunnen steken in een date of een relatie. Voor bepaalde dating-apps, zoals de League, kom je er niet zonder volledig profiel, bio en zo.

Neem een ​​diversiteit aan foto’s op en vermijd controversieel. Naast het vermijden van valkuilen in de dating-app van het opnemen van groepsfoto’s of wazige foto’s, wil je ook afbeeldingen die laten zien dat je verschillende dingen doet. “Je wilt niet dat al je foto’s feestfoto’s worden; je wilt niet dat al je foto’s skiën. Je wilt eruit zien alsof je een redelijk evenwichtig leven hebt, ‘zegt Amanda Bradford, oprichter van de League. Een datingprofiel is uw kans om te communiceren hoe uw leven eruit ziet en hoe het zou kunnen zijn om met u te daten. Idealiter gebeurt er iemand op jouw profiel en denkt bij zichzelf: ik zou mezelf een deel van dat leven kunnen zien – en ervan genieten. Dat betekent ook dat je misschien afbeeldingen wilt vermijden die bijzonder controversieel zijn. “Een foto plaatsen met een pistool is een polariserende ervaring voor mensen”, zegt Laurie Davis, oprichter van eFlirt Expert.

Veeg niet op iedereen recht. Sommige mensen doen dit om zo veel mogelijk wedstrijden te krijgen, maar meer wedstrijden vertalen zich niet noodzakelijk in betere. Als je recht op iedereen veegt – en hun biografie niet leest – ga je misschien uit met mensen die niet aan je normen voldoen. Zoals Suneal Bedi schrijft: “Daters die iedereen aanvallen, proberen zichzelf tijd te besparen, maar ze benutten de tijd en moeite van andere daters.”

Maar veeg naar mensen die niet helemaal bij jouw type passen. Een advies dat vaak opduikt in mijn gesprekken met matchmakers, koppels en mijn getrouwde collega’s, is dat de persoon met wie je eindigt is niet de persoon die je je voorstelt. Dus hoe ga je die wedstrijd ontmoeten als je alleen veegt op degenen die lijken op de partner die je hebt bedacht? Je kunt je normen nog steeds hoog houden, maar we kunnen er allemaal baat bij hebben om iemand een kans te geven die er anders uitziet dan de mensen die je tot nu toe neigt, een minder dan perfecte grammatica heeft of een andere cultuur, achtergrond of levensstijl heeft. Je weet nooit wie je zou kunnen ontmoeten.

Bericht direct nadat u een wedstrijd krijgt. Moeilijk te krijgen is geen goede strategie in online dating, waar mensen vaak met meerdere wedstrijden en gesprekken jongleren. “Als iemand die interessant is naar u schrijft en u kunt zien dat hij nu online is, ga dan niet ‘Oh, ik ga hem een ​​uur laten wachten’,” zegt Julie Spira, oprichter van CyberDatingExpert.com. “Binnen dat uur kon hij drie data plannen, en een daarvan kon hij uiteindelijk verslaan, en jij speelde het wachtspel, dus verloor je.”