Gouden regels van creditcards

1. Betaal elke maand uw creditcardrekening

Betaal maandelijks uw creditcardrekening. Betaal niet zomaar het minimum, of u zult snel merken dat u een enorme berg schulden hebt die moeilijk te beheren zal zijn.

2. Betaal MINSTENS het maandelijkse minimum op tijd

Als het betalen van het volledige saldo aan het einde van de maand onrealistisch is, betaal dan op zijn minst het minimaal op tijd verschuldigde. Als u dat niet doet, kunt u worden getroffen door hogere rentetarieven en een lagere credit score.

Stel indien mogelijk directe betaling in!

U kunt uw bankrekening zo instellen dat deze automatisch uw maandelijkse minimumbetaling voor uw creditcard of het volledige saldo van uw creditcard aan het einde van elke maand automatisch betaalt. De eerste zorgt ervoor dat je nooit te laat komt, de tweede dat je nooit schulden hebt.

4. Af en toe een balans meenemen? Houd een creditcard met lage rente in uw portemonnee

Als u van tijd tot tijd een saldo bij u heeft, krijgt u een creditcard met lage rente zonder jaarlijkse vergoeding als reservecreditcard. Op die manier kunt u, als u ooit een aankoop moet doen waarvan u weet dat deze van maand tot maand draait, dit doen tegen een lagere rente.

5. Als u een saldo bij u heeft, zoek dan altijd naar een aanbod voor saldooverdracht

Als u al een saldo bij u heeft, let dan op aanbiedingen voor saldooverdrachten met een laag tarief die u gedurende 6 tot 12 maanden een tarief van 0% tot 1,99% kunnen bieden, en draag uw saldo actief over. Het overboeken van tegoeden naar een lagere rente kan u honderden, zo niet duizenden, per jaar besparen. Heeft u ook een debitcard voor uitgaven nodig? Die kunt u bij www.123creditcardvergelijk.nl vinden.