VERZEKERINGSTIPS VOOR HUIZENKOPERS

Jaren van planning en besparing gaan over in het kopen van een nieuw huis, en het is misschien wel het grootste bezit dat u ooit zult bezitten – dus het spreekt voor zich dat u het wilt beschermen.

Veel huizenkopers verlaten de verzekering tot het laatst in hun koopproces, maar afhankelijk van de leeftijd, het type, de locatie en de staat van het onroerend goed dat u koopt, kan het langer duren dan u denkt.

De beste tijd om na te denken over verzekeringen is zodra u een huis vindt waarin u ge├»nteresseerd bent – hier zijn onze tips voor enkele dingen om over na te denken.

1. Lees meer over de verzekeringsgeschiedenis van de accommodatie

Wanneer u een woning vindt die u wilt kopen, moet u alles te weten komen over zaken die van invloed kunnen zijn op de verzekering.

De grootte, leeftijd, staat, locatie en de materialen waaruit het is gemaakt, zijn allemaal zaken die van invloed kunnen zijn op de beschikbaarheid en kosten van bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering in Nederland.

Het is ook een goed idee om van de verkoper te weten bij welk bedrijf het huis momenteel is verzekerd, als de huidige verzekeraar speciale voorwaarden heeft opgelegd, hoeveel de premies zijn en eventuele schadegeschiedenis (vooral als het in het verleden grote schade heeft geleden).

2. Onderzoek uw verzekeringsmogelijkheden

Als u een woning heeft gevonden waarvoor u een bod wilt doen, begin dan vroeg na te denken over welk type verzekering bij u past.

Begin door te controleren of een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering kosten beschikbaar is op het onroerend goed dat u bekijkt. Mogelijk wilt u een verzekeringsvoorwaarde toevoegen aan uw verkoop- en aankoopovereenkomst (samen met andere voorwaarden zoals financierings- of bouwrapporten). Op die manier zit u niet vast aan het kopen van een woning waar u geen dekking voor kunt krijgen.

3. Organiseer vroeg uw verzekering

Kijk rond om ervoor te zorgen dat u dekking kunt krijgen en dat u uw hypotheek- en verzekeringspremies kunt betalen. Als uw verzekeringsbehoeften complex zijn, kunt u advies inwinnen bij een verzekeringsmakelaar of adviseur om erachter te komen wat u moet weten en de beste dekking voor u te krijgen.